بسیاری از شرکتها با توسعه کسب و کار خود اقدام به تاسیس شرکتهای جدیدی میکنند و یا برای انجام گسترده تر فعالیتهای خود اقدام به خرید شرکتهای جدید میکنند و در نهایت همه شرکتها را به زیر مجموعه یک شرکت اصلی در میآورند و یک هلدینگ تشکیل میدهند. هلدینگها از لحاظ اقتصادی و مالی یک کمپانی بزرگ به حساب میآیند و میتوانند فعالیتهای تجاری و اقتصادی سازندهای با سازمانهای داخلی و همچنین کشورهای خارجی داشته باشند. راهنمای جامعه ثبت هلدینگ و دریافت مجوز شرکتهای مادر به بررسی فرآیند تشکیل یک هلدینگ و مدارک و شرایط مورد نیاز برای آن میپردازد.
در صورتی که نیاز به ثبت یک هلدینگ بزرگ و حرفهای در کمترین زمان ممکن را دارید میتوانید با کارشناسان آرمانی ثبت در ارتباط باشید. شرکت ثبت هلدینگ آرمانی ثبت با بیش از یک دهه سابقه درخشان در ثبت شرکتها آماده انجام خدمات مختلف در این حوزه میباشد. برای کسب مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان و مشاوران ما در ارتباط باشید.
هلدینگ یا شرکت مادر چیست؟
هلدینگ یک شرکت سهامی است که سهامدار چند شرکت دیگر است. در صورتی که سهامش از سایر شرکتها بیش از 50 درصد باشد. به این شرکتها، شرکتهای مادر میگویند. تصاحب همه سهم سایر شرکتها شرط تاسیس هلدینگ نیست بنابراین شرکت مادر باید حداقل نیمی از سهم سایر شرکتها را در اختیار داشته باشد تا بتواند به عنوان شرکت اصلی و مرکزی ثبت شود.
بنا به این تعریف تنها شرکتهای سهامی خاص میتوانند به هلدینگ تبدیل شوند و ما نحوه تبدیل شرکت سهامی به شرکت هلدینگ را توضیح خواهیم داد.
حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس هلدینگ
در صورتی که ارزش شرکت شما قابل توجه باشد میتوانید یک هلدینگ ثبت کنید. شرکتهای سهامی خاص حداقل باید پنج میلیارد تومان سرمایه داشته باشند و این عدد برای شرکتهای سهامی عام حداقل دو برابر است.
انواع هلدینگ کداماند و بهترین هلدینگ برای ثبت چیست؟
1. اولین نوع هلدینگ که بسیار تخصصی است و راه اندازی آن برای شرکتهای تولیدی بسیار مناسب است. هلدینگهای محصول است. شرکتهایی که یک محصول واحد مثل فولاد، مواد غذایی و غیره تولید میکنند میتوانند زیر نظر یک شرکت مادر به عنوان هلدینگ فعالیت کنند.
2. هلدینگهای زنجیره تامین که هدف محور هستند. این هلدینگها معمولا کالا و خدمات تولید و ارائه میکنند و شکل کار آنها به این صورت است که سلسلهای از نیازها را به عنوان هدف در نظر میگیرند و از این طریق یک زنجیره تامین ایجاد میکنند.
3. شرکتهایی که فعالیت بسیار زیاد و شعبههای متعددی دارند نیز میتوانند در قالب یک هلدینگ فعالیت کنند. برای مثال یک شرکت وارد کننده و بازرگانی در صنایع خاص که گستردگی زیادی دارد میتواند به عنوان هلدینگ ثبت شود.
4. نهایتا باید به هلدینگهای التقاطی اشاره کنیم. گاهی ممکن است چند شرکت یک محصول واحد تولید نکنند و زنجیره تامین خاصی هم نداشته باشند؛ اما برای سهولت در انجام کارها و توسعه میتوانند به مثابه یک هلدینگ و شرکت مادر فعالیت کنند.
تقسیم بندی دیگری هم میتوان برای شرکتهای هلدینگ قائل شد. این شرکتها یا دارنده هستند یا کنترل کننده. شرکتهای دارنده و کنترل کننده هر دو اقدام به خرید سهام سایر شرکتها میکنند اما شرکت کنترل کننده فعالیت بازرگانی دارند اما شرکت دارنده فقط سهامدار است.
چگونه صاحب هلدینگ شویم؟ چگونه یک شرکت هلدینگ بسازیم؟
مهمترین پرسش کاربران در خصوص چگونگی تاسیس شرکتهای هلدینگ است. شرط صدور مجوز تاسیس هلدینگ دریافت موافقت اصولی تاسیس است. برای دریافت موافقت اصولی باید حائز شروط زیر باشید.
1. ابتدا باید اقدام به دریافت و تکمیل فرم تقاضای صدور مجوز تاسیس شرکت مادر کنید و آن را همراه با فرم اطلاعات درخواست کننده تکمیل نمائید. این فرم باید توسط مدیر عامل شرکت سهامی و اعضای هیئت مدیره شرکت تکمیل و به تایید آنها برسد.
2. فرم مذکور را باید برای سازمان مدیریت نظارت بر نهادهای مالی اوراق بورس بهادار ارسال کنید.
3. تایید این سازمان به معنای دریافت موافقت اصولی اولیه برای تاسیس هلدینگ است.
4. پس از تایید نهاد مذکور اقدام به دستور تکمیل مدارک شرکت شما میتواند که باید مدارک مورد نیاز را به سازمان ارائه دهید. بعد از این مرحله سازمان اجازه تاسیس را صادر و شما میتوانید برای ثبت نهایی به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید.
5. بنابراین صدور مجوز فعالیت هلدینگ متفاوت با موافقت اصولی سازمان بورس است و منوط به ثبت رسمی هلدینگ در اداره شبت شرکتها خواهد بود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت هلدینگ
• موافقت نامه شرکت مادر با تاسیس شرکت هلدینگ
• آگهی تاسیس هلدینگ
• اصل و برابر اصل کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره شرکت مادر
• گواهی عدم سوء پیشینه برای مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت اصلی
مراحل ثبت شرکت هلدینگ یا مادر
این مراحل شامل ثبت شرکت در اداره ثبت خواهد بود. شما باید تمامی مدارک شامل مدارک بالا و مدارک مربوط به موافقت اصولی و تاسیس را تهیه و در سایت سازمان ثبت شرکتها بارگذاری کنید. بعد از تایید مدارک و پرداخت هزینههای ثبت هلدینگ میتوانید اقدام به آگهی ثبت در روزنامه رسمی کنید.
معایب و مزایای ثبت شرکت هلدینگ
• استفاده از شرایط خاص معافیتهای مالیاتی
• استقلال شرکتهای تابعه
• میتواند به راحتی با قوانین سایر کشورها مطابقت پیدا کند بدون این که خللی در شرکتهای تابعه ایجاد شود.
• نیازی به هزینههای گزاف انتقال مالکیت نیست.
• اعتبار داخلی و بین المللی بیشتر و امکان مدیریت بهتر شرکتهای زیر مجموعه از طریق یک برنامه ریزی بلند مدت و مدون
نکات مهم در اداره هلدینگها
ما در موارد بالا از استقلال شرکتهای تابعه گفتیم که البته بیشتر حقوقی است. هلدینگ میتواند به صورت تلفیقی، بودجهای، تعیین هیدت مدیره و ایجاد مالکیت محدود شرکتهای تابعه را کنترل کند. این مزیت میتواند امکانی برای ایجاد یک سیستم مدیریتی یکپارچه در راستای اهداف همه شرکتهای عضو باشد.
منبع صداقت ثبت هرگونه کپیبرداری پیگرد قانونی دارد.