ثبت شرکت در ترکیه
بلاگ

ثبت شرکت در ترکیه

اخیرا ویژگی‌های اصلی اشخاص حقوقی با تصویب قانون تجارت جدید ترکیه برای کارآفرینان خارجی که علاقمند به ثبت شرکت یا سرمایه گذاری در این کشور هستند، تغییر کرده است. اگرچه فرم‌های تجاری ثابت باقی می‌مانند، اما ممکن است مشخصه‌های آنها از مشخصه‌های قبلی متفاوت باشد. وکلای قانونی ملاصدرا با سال‌ها تجربه در زمینه ثبت شرکت و عقد قرارداد به صورت بین‌المللی، یاری رسان شما علاقه‌مندان در این زمینه می‌باشند.

قانون تجارت جدید، شکل‌های زیر از اشخاص حقوقی ترکیه را به رسمیت می‌شناسد:

۱- شرکت‌های با مسئولیت محدود
۲- شرکت‌های سهامی
۳- شرکت‌های کمیته
۴- شرکت‌های جمعی
۵- شرکت‌های تعاونی


شرکت‌های با مسئولیت محدود: شرکت‌های با مسئولیت محدود که به صورت کوتاه LS شناخته می‌شوند، حداقل به یک عضو نیاز دارد که باید حداقل سرمایه سهم ۱۰٫۰۰۰ TRY را واریز کند (نزدیک به ۳۳۰۰ یورو). تعداد کل سهامداران نمی‌تواند بالای ۵۰ نفر باشد. از نظر مدیریت، LS باید حداقل یک مدیر مستقل داشته باشد، با این حال شورای مدیراتن نیز مجاز است. قانون جدید شرکت‌ها همچنین برای تمامی شرکت‌های با مسئولیت محدود ترکیه این است که آنها می‌توانند وبسایت‌های خودشان را داشته باشند.
شرکت‌های سهامی: شرکت‌های سهامی یا A.S حداقل به یک سهامدار نیاز دارند. در اینجا دو نوع شرکت سهامی وجود دارند که می‌تواند به صورت بسته یا باز باشد. شرکت سهامی بسته باید حداقل سرمایه سهم ۵۰٫۰۰۰ TRY و شرکت سهامی باز باید حداقل سرمایه سهم ۵۰٫۰۰۰ TRY و سرمایه ثبت شده ۱۰۰٫۰۰۰ TRY را فراهم کنند. شرکت سهامی باز حق تجارت سهام خود را در بورس سهام دارد در حالی که شرکت سهامی بسته مجاز به این کار نیست. با توجه به مدیریت چنین شرکت‌هایی، آنها باید یک هیئت مدیره داشته باشند که حداقل یک مدیر مستقل داشته باشد.

شرکت‌های کمیته: شرکت‌های کمیته مانند مشارکت محدود در کشورهای دیگر فعالیت می‌کنند و باید توسط حامیان یا شرکای محدودی ثبت شوند که مسئولیتشان به مبلغی که در تجارت و شرکای نامحدودی که با آنها همکاری کرده اند، محدود خواهد شد. نیازی به عضویت در حداقل سرمایه مشترک برای این نوع تجارت نیست و مسئولیت بدهی شرکت برای همه سهامداران تقسیم نمی‌شود. ممکن است برخی از سهامداران مسئول سرمایه مشترک باشند، درحالی که دیگران می‌توانند به طور کامل مسئول بدهی‌های شرکت باشند.

شرکت‌های جمعی: شرکت جمعی شکلی از تجارت است که بدون حداقل سرمایه، به عنوان شرکتی با فعالیت‌های تجاری ایجاد می‌شود. مسئولیت اعضا با مشارکت آنها در سرمایه محدود می‌شود. همه سهامداران یک شرکت جمعی باید اشخاص حقیقی باشند.

شرکت‌های تعاونی: در شرکت‌های تعاونی تمامی شرکا و سهامداران در برابر بدهی‌های شرکت مسئول هستند حتی اگر مقدار بدهی بیشتر از کل سرمایه، سهام و ارزش شرکت باشد.

چگونه یک شرکت در ترکیه ثبت کنیم؟

۱- ساختار تجارت را انتخاب کنید. شرکت با مسئولیت محدود یک ساختار تجاری مناسب را برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی در ترکیه ارائه می‌دهد.
۲- مدارک را آماده کنید. مدارک مشارکت مدارک اصلی شرکت هستند که باید در زمانی که تجارت برای ثبت آماده می‌شود، تشکیل شوند. نام تجارت، آدرس و فعالیت‌ها، جزئیاتی هستند که شامل این اسناد می‌شوند.
۳- جواز را به دست آورید. هنگامی که ثبت شرکت شما شروع می‌شود، باید جواز را برای تجارت خود دریافت کنید. در صورت مساعد بودن شرایط، جواز به سرعت بدست می‌آید.
۴- ثبت برای اهداف مالیاتی. ثبت نام برای اهداف مالیاتی، دیگر مرحله مهم در ثبت تجارت در ترکیه می‌باشد. مشارکت اجتماعی باید در زمانی که شرکت شکل می‌گیرد، مشاهده شود.
۵- کارمند استخدام کنید و تجارت را شروع کنید. هنگامی که تمامی مراحل رسمی را طی کردید، مالکان می‌توانند روی جنبه‌های دیگر مانند استخدام کارمندان تمرکز کنند. شما همچنین باید برای خدمات حسابداری برای شرکت خود در ترکیه درخواست بدهید.

شرکت‌های خارجی که در ترکیه فعالیت می‌کنند

شرکت‌های خارجی همچنین به هنگام ثبت فعالیت‌هایشان در ترکیه چندین انتخاب دارند. اینها شرکت تابعه، شعبه و نماینده یا دفتر نمایندگی هستند. شرکت تابعه می‌تواند به صورت یک شرکت با مسئولیت محدود خصوصی یا یک شرکت سهامی خاص، شکل بگیرد. دفتر شعبه یک شکل تجاری جداگانه است که می‌تواند توسط شرکت‌های خارجی ثبت شود، در حالی که دفتر نمایندگی تنها می‌تواند فعالیت‌های غیر تجاری را در ترکیه انجام دهد.
شرکت تابعه یک شرکت غیر وابسته به شرکت مادر می‌باشد و این بدان معنی است که این شرکت می‌تواند تصمیمات خود را بگیرد، در حالی که دفتر شعبه باید مطابق الزامات وضع شده توسط شرکت خارجی باشد. شرکت تابعه به طور کامل به شرکت مادر وابسته نیست و می‌تواند انواع مختلفی از فعالیت‌ها را نسبت به دفتر شعبه توسعه دهد و فعالیت‌های مشابه شرکت خارجی را کامل کند. شرکت‌های مالی خارجی معمولا در ترکیه شعبه‌ها را راه‌اندازی می‌کنند، در حالی که شرکت‌های تجاری معمولا برای شرکت‌های تابعه تصمیم می‌گیرند، زیرا اینها می‌توانند انواع دیگری از فعالیت‌ها را انجام دهند. مهم نیست که عملیات تکمیل شود، شرکت مادر برای مجوزهای ضروری به نمایندگی از شرکت‌های تابعه و شعبه، درخواست می‌دهد.
تاسیس شرکت تابعه یا شعبه در ترکیه بر اساس تصمیم کتبی شرکت خارجی خواهد بود. این مصوبه باید در ثبت شرکت‌ها پر شود و حاوی اطلاعاتی در مورد شرکت مادر باشد که اثبات وجود آن مهمترین قسمت است. ملزومات سرمایه سهم در مورد شرکت تابعه با ملزومات سرمایه سهم در مورد نوع واحد تجاری منتخب مشابه هستند. هیچگونه ملزوماتی برای راه‌اندازی دفتر شعبه وجود ندارد که این موضوع یکی از مهمترین مزیت‌های این فرم تجاری است. در مورد شرکت‌های تابعه، شرکت ترکیه‌ای نیز باید تفاهم‌نامه و اساسنامه خود را تهیه و اسناد رسمی را تایید کند. دفتر شعبه همچنین مستلزم تهیه مجموعه‌ای از اسناد مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه می‌باشد.

برای شرکت‌های خارجی بسیار معمول است که دفاتر نمایندگی را برای یکی از اهداف زیر راه‌اندازی کنند:

برای انجام فعالیت‌های بازاریابی و تحقیق
برای گسترش پایگاه داده مشتری شرکت خارجی
برای تاسیس ارتباطات تجاری جدید با شرکت‌ها و سرمایه گذاران ترکیه‌
برای اقدام به عنوان یک نقطه تماس با مشتریان و شرکای موجود
تاسیس دفتر نمایندگی در ترکیه ساده‌تر از شکل تجاری دیگر است، زیرا هیچ فعالیت تجاری را انجام نمی‌دهد. وقتی صحبت از مالیات این اشخاص در ترکیه می‌شود، تفاوت مهمی بین شرکت تابعه و شعبه وجود دارد. شرکت تابعه به عنوان یک شرکت محلی با درآمد جهانی خود مالیات می‌دهد، درحالی که دفتر شعبه، مالیات شرکت را بر درآمد بدست آمده در ترکیه اعمال می‌کند. در هر دو مورد، شرکت خارجی مستلزم به ارائه حساب‌های مالی تلفیقی است. دفاتر نمایندگی هیچ فعالیت تجاری را انجام نمی‌دهند، بنابراین در ترکیه مشمول مالیات نخواهند شد.

مراحل اصلی ثبت یک شرکت در ترکیه

در اینجا ۴ مرحله اصلی در جهت ثبت یک شخص حقوقی نیاز است:
۱- بعد از تدوین و امضای اساسنامه، سند باید به همراه امضای اظهارنامه مدیران و کتب تجاری نهاد، محضری شود.
۲- ۰٫۰۴% از سرمایه باید در سازمان رقابت واریز شود و حداقل سرمایه سهم باید در بانکی واریز شود که گواهی سرمایه پرداخت شده را صادر می‌کند.
۳- بعد از آن، متقاضی باید ملزومات اداره ثبت تجارت را برآورده کرده و فرم اعلامیه اختلاط، نامه تعهد و بیانیه ثبت دفتر کار را پرونده‌سازی کند.
۴- شرکت باید برای اهداف مالیاتی ثبت نام کند، یک شماره مالیات بر ارزش افزوده را در سازمان امور مالیاتی بدست آورده و در اداره تامین اجتماعی ثبت نام کند (تمامی مراحل در یک مرحله انجام می‌شود).

چه مجوز و پروانه ای برای ثبت شرکت ها در ترکیه مناسب است؟

لازم به ذکر است که برای افتتاح یک شرکت در ترکیه مهم نیست شما یک سرمایه گذار محلی باشید یا خارجی؛ اخذ مجوزها و پروانه‌های خاص مرتبط به نوع فعالیت الزامی می‌باشد. این مجوزها توسط مسئولان، در زمینه‌ای که شرکت فعالیت خواهد کرد صادر می‌شوند و جدا از مراحل ثبت شرکت در ترکیه تلقی می‌شوند. برای بدست آوردن هر گونه مجوز، شرکت باید گواهی ثبت شرکت و سایر اسناد مربوطه که مورد نیاز مقامات می‌باشد را ارائه دهد. صدور هرگونه مجوز به مرجع بررسی اسناد بستگی دارد.

ثبت صداقت | مشاوره رایگان حضوری، تلفنی و آنلاین از طریق 02188889346
این مقاله چطور بود؟
[: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *