Capitalization of the company
بلاگ

همه چیز درباره کاهش سرمایه شرکت‌ها

کاهش سرمایه شرکت‌ها یکی از رایج‌ترین راه‌های اجباری برای ادامه فعالیت شرکت است. برای کاهش سرمایه دلایل متعددی وجود دارد و بنا به این دلایل انواع کاهش سرمایه تعریف شده‌ است. معمولا کاهش سرمایه برای شرکت‌هایی انجام می‌شود که نیاز به سرمایه اولیه قابل توجه هنگام ثبت دارند. با این حال برای شرکت‌های مختلف امکان تغییر در نظر گرفته شده است. در این مقاله انواع روش‌های کاهش سرمایه و قوانین مربوط به آن را مورد را بررسی خواهیم کرد. برای انجام کلیه امور مربوط به کاهش سرمایه می‌توانید با کارشناسان آرمانی ثبت در ارتباط باشید.

انواع کاهش سرمایه

الف: کاهش سرمایه اجباری شرکت

کاهش سرمایه اجباری به دلیل زیان‌های وارده به شرکت انجام می‌شود. بنا بر قانون در صورتی که سرمایه شرکت به میزان نصف تقلیل پیدا کند شرکت باید هر چه سریع‌تر اقدام به برگزاری مجمع عمومی فوق العاده کند. در مجمع عمومی فوق العاده باید دستور جلسه انحلال یا کاهش سرمایه شرکت باشد. در این نوع کاهش سرمایه یا باید مبلغ اسمی سهام کاهش پیدا کند یا باید تعداد سهام شرکت کاهش پیدا کند.

ب: کاهش سرمایه اختیاری شرکت

در مواردی نیز ممکن است سرمایه شرکت بیش از آنچه برای فعالیت‌های شرکت در نظر گرفته شده است باشد. برای مثال ممکن است بخشی از سرمایه شرکت به دلیل محدود بودن فعالیت‌ها راکد بماند در این صورت مجمع عمومی می‌تواند اقدام به کاهش سرمایه کند. برای کاهش سرمایه باید دو شرط مهم رعایت شود. اول این که میزان سرمایه نباید کمتر از حداقل سرمایه برای تاسیس آن نوع شرکت باشد و دیگر این که کاهش سرمایه باید به تناسب انجام شود. به عبارت دیگر همه شرکا باید بپذیرند که سهامشان به میزان مساوی تقلیل پیدا کند.

کاهش سرمایه از طریق واگذاری سهم الشرکه

منظور از کاهش سهام از طریق واگذاری سهم الشرکه کاهش سهم الشرکه شرکاء به تناسب است. برای این کار باید مراحل زیر را به انجام برسانید.
1. دعوت شرکاء به مجمع عمومی
2. تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه
3. ارایه لیست کامل شرکا و میزان سهام آن‌ها قبل و بعد از واگذاری سهم الشرکه

کاهش سرمایه از طریق خروج شریک

در مواردی ممکن است یکی از شرکا به دلایل اجباری یا اختیاری قصد خارج شدن از شرکت را داشته باشد. در این صورت می‌توان اقدام به کاهش سرمایه کرد. در صورتی کاهش سرمایه معتبر است که خروج شریک باعث به حداقل رسیدن سرمایه اولیه لازم برای تاسیس شرکت نباشد.
1. دعوت به مجمع عمومی با دستورجلسه مشخص
2. تصویب و تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه
3. ارائه لیست شرکاء و سهام آن‌ها قبل و بعد از کاهش سرمایه و خروج شریک

صورتجلسه کاهش سرمایه شرکت‌ها

این صورتجلسه بسیار ساده است و شامل اطلاعات کامل شرکت، موضوع جلسه و زمان برگزاری می‌باشد. همه یا اکثریت شرکاء باید در جلسه حاضر باشند و میزان سهام آن‌ها قبل و بعد از خروج شریک مشخص شود و در سه نسخه تنظیم گردد. برای تنظیم این صورتجلسه باید دلایل موجه برای کاهش سرمایه داشته باشید که در ادامه آن را بررسی می‌کنیم.

نمونه گزارش توجیهی کاهش سرمایه

تنها در مواردی نیاز به گزارش توجیهی کاهش سرمایه دارید که کاهش سرمایه اختیاری باشد در غیر این صورت کاهش سرمایه اجباری نیازی به گزارش توجیهی ندارد. معمولا در گزارش‌های توجیهی دلایل کاهش سرمایه بنا به شرایط موجود شرکت مشخص می‌شود. مثلا عدم توانایی همکاری یک عضو ( شریک ) به دلایل مشخصی چون حجر یا عدم توانایی در انجام امور شرکت و یا با استفاده از صورتحساب‌های مالی شرکت که از آن طریق بتوان اثبات کرد سرمایه موجود در شرکت اضافی است.

کاهش سرمایه در شرکت‌های تجاری

کاهش سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود و کاهش سرمایه در شرکت سهامی تفاوت چندانی ندارد و در هر دو نیاز به تنظیم صورتجلسه، برگزاری مجمع عمومی و همچنین گزارش توجیهی کاهش سرمایه دارد. برای کاهش سرمایه در این شرکت‌ها باید آگهی رسمی کاهش سرمایه را در یکی از روزنامه‌های کثیر الانتشار به ثبت برسانید و پس از 30 روز اقدام به کاهش کنید. برای انجام امور کاهشی باید تمامی دیون شرکت پرداخت شده باشد و خالص مانده شرکت کاهش پیدا کند. علاوه بر این برای کاهش سرمایه باید مجوز نهایی و لازم را از مراجع قضایی کسب کنید.

ثبت کاهش سرمایه

هر نوع کاهش سرمایه‌ای باید در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد. برای انجام امور ثبتی باید مدارک مورد نیاز که به آن‌ها اشاره کردیم را تهیه و در سامانه این اداره بارگذاری کنید.

ثبت کاهش سرمایه در حسابداری چیست؟

این یک اصطلاح متفاوت است. وقتی شما یک شرکت تاسیس می‌کنید مبلغی را به عنوان سرمایه اولیه وارد می‌کنید و پس از آن سودی از طریق شرکت به حساب مربوطه واریز می‌شود. در صورتی که شما اقدام به برداشت این پول کنید کاهش سرمایه انجام شده است و باید این کاهش سرمایه در حسابداری شرکت ثبت شود.

مالیات کاهش سرمایه شرکت

برای انجام امور مربوط به کاهش سرمایه مالیات زیادی در نظر گرفته نمی‌شود. محاسبه مالیات بستگی به عوامل مختلفی دارد به همین دلیل حتی برای دو نوع شرکت یکسان نیز نمی‌توان مالیات واحدی را اعلام کرد برای محاسبه دقیق میزان مالیات و همچنین امور مربوط به کاهش سرمایه شرکت‌ها می‌توانید با کارشناسان آرمانی ثبت در ارتباط باشید.

منبع صداقت ثبت || مشاوره رایگان 02188889346
این مقاله چطور بود؟
[: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *